Потвърдено бе, че в района на издирване на изчезналия в северната

...
Потвърдено бе, че в района на издирване на изчезналия в северната
Коментари Харесай

Потвърдиха за останките на Титан, няма оцелели от екипажа

Потвърдено бе, че в региона на търсене на изчезналия в северната част на Атлантическия океан транспортен съд " Титан "  са открити точно останките му. Това заяви на брифинг бреговата защита. 

Петимата пасажери на борда на подводницата Титан са починали, оповестиха и от туристическата компания зад експедицията на Титаник. OceanGate разгласи, че пасажерите са " за жалост починали " в оповестено изказване.

В изказването се споделя: " Сега имаме вяра, че нашият основен изпълнителен шеф Стоктън Ръш, Шахзада Дауд и неговият наследник Сулеман Дауд, Хамиш Хардинг и Пол-Анри Наргеолет за жалост са починали. "

" Това е извънредно печален миг за нашите отдадени чиновници, които са изтощени и скърбят надълбоко за тази загуба. Цялото семейство на OceanGate е надълбоко признателно за безбройните мъже и дами от голям брой организации на интернационалната общественост, които форсираха широкообхватни запаси и работиха доста интензивно за тази задача. Оценяваме техния ангажимент да намерят тези петима откриватели и дните и нощите им на неуморна работа в поддръжка на нашия екипаж и техните фамилии. ", се споделя още в изказването. 

Изказани бяха съболезнования на близките на екипажа. 

По-рано беше обявено, че вероятно са открити останките от подводницата и надали има оживели хора. 

Контраадмиралът от бреговата защита на Съединени американски щати Джон Маугър благодари на специалисти и организации за помощта при издирването на подводницата Титан.

" Благодарни сме за бързото активизиране на специалисти по подводно търсене и избавяне и благодарим на всички организации и личен състав за тяхната роля в интервенцията. Също по този начин сме извънредно признателни за  интернационалната помощ, която беше предоставена ", сподели той в четвъртък.

Той добави, че отдалечено ръководените транспортни средства ще останат на местопроизшествието и ще продължат да събират информация.

Припомняме, че по-рано спасителите обявиха, че търсенето на батискафа е навлязло в решителен стадий, защото запасите от О2 на борда би трябвало да са на изчерпване.

Експертите обявиха пред BBC, че е невероятно да се дефинира точното време, когато кислородът ще свърши, и това може да отнеме повече време от предстоящото.

Днес бреговата защита на Съединени американски щати разшири обсега на избавителната интервенция, като включи още 10 кораба и няколко подводници.

Подводницата с туристи, искащи да видят останките от Титаник, изчезна в Атлантическия океан на 19 юни.

От време на време дребни подводници качват туристи и специалисти, с цел да видят останките на Титаник.

OceanGate Expeditions, частна компания, която разполага с подводници за дълбоководни експедиции, неотдавна уточни, че една от нейните експедиции е " в ход ". По непотвърдена информация сходна екскурзия коства 250 000 $.

Останките от Титаник се намират на 3800 м под повърхността на Атлантическия океан, а към 600 км от крайбрежията на Нюфаундленд, Канада. Пътническият лайнер, най-големият транспортен съд на своето време, потъна след удар в айсберг при първото си пътешестване от Саутхемптън до Ню Йорк през 1912 година От 2200 пасажери и екипаж на борда повече от 1500 починаха.

Титаник е проучван обширно след откриването на останките през 1985 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР